Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Mannenkliniek

De Mannenkliniek van het Jeroen Bosch Ziekenhuis richt zich op onderzoek en behandeling van specifiek mannelijke gezondheidsklachten. Ook besteden we aandacht aan de preventie van deze aandoeningen. In de kliniek wordt gebruik gemaakt van moderne methoden om u deskundig en efficiënt te onderzoeken en behandelen.
U kunt op de Mannenkliniek terecht:  

  • bij seksuele klachten zoals erectiestoornissen, vroegtijdige zaadlozing, de ziekte van Peyronie (verkromming van de penis tijdens erectie), verminderde zin in vrijen.
  • met klachten die kunnen samenhangen met een laag mannelijk geslachtshormoon (testosteron) zoals vermoeidheid, depressieve klachten, spierzwakte, botontkalking en vitaliteitverlies.
  • bij verminderde vruchtbaarheid bij de man en voor herstel van de vruchtbaarheid na een sterilisatie.
  • bij plasklachten.
  • voor onderzoek naar de aanwezigheid van prostaat- of zaadbalkanker.

 

Mocht een van de bovenstaande punten voor u van toepassing zijn, overlegt u dan met uw huisarts of een verwijzing naar de Mannenkliniek nodig is.

 

Polikliniekbezoek

Als u een afspraak bij de Mannenkliniek heeft, krijgt u een aantal vragenlijsten en een aanvraagformulier voor laboratoriumonderzoek van het bloed toegestuurd.

 

Twee weken voor uw afspraak op de polikliniek gaat u met het aanvraagformulier naar de polikliniek Bloedafname van het Jeroen Bosch Ziekenhuis om bloed te laten prikken. U moet voor 10.00 uur 's morgens bloed laten prikken en u moet hiervoor nuchter zijn. Dit betekent dat u vanaf 24.00 uur ’s nachts niet meer mag eten, drinken of roken. U neemt het aanvraagformulier, uw legitimatiebewijs en uw patiëntenpas van het Jeroen Bosch Ziekenhuis mee.


Het is belangrijk dat u de vragenlijsten zorgvuldig doorleest en volledig invult. U neemt de ingevulde vragenlijsten mee naar uw afspraak bij de Mannenkliniek. De uroloog neemt de vragenlijsten met u door en krijgt zo een goed beeld van uw klachten. De uroloog zal ook een lichamelijk onderzoek doen. Soms is aanvullend onderzoek nodig. Dit gebeurt, als dat kan, op dezelfde dag.


Als alle uitslagen bekend zijn, bespreekt de uroloog met u wat er mogelijk is om uw klachten te behandelen. U moet hierbij denken aan een advies, medicatie, ingreep of een consult bij een andere specialist.

 

Wie werken er bij de Mannenkliniek?

Op de Mannenkliniek werkt uroloog Rob Schipper en de physician assistants Anouk van der Aa en Willeke Vogels.


Een afspraak maken

U kunt alleen bij de Mannenkliniek terecht als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Uw arts stuurt deze naar de polikliniek. U krijgt vervolgens binnen een week een afspraakbrief thuisgestuurd. Let op: zonder verwijzing worden de kosten van afspraak, onderzoek en behandeling niet vergoed door uw zorgverzekeraar!

 

Lees voor uw eerste bezoek ook de algemene informatie over polikliniekbezoek. Houdt u er rekening mee dat u zich bij uw bezoek dient te legitimeren. Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.30 - 17.00 uur


Telefoonnummers

(073) 553 60 10


Locatie

's-Hertogenbosch

Henri Dunantstraat 1

5223 GZ  's-Hertogenbosch

 

Let op! Als uw navigatiesysteem ons adres niet kent, geeft u in: Vlijmenseweg 10, 5223 GW 's-Hertogenbosch.


Urologie Route C.1.3

Routewijzer


Patiëntenfolders

Zoeken

Lees voorLees voor | Print